lauantai 27. lokakuuta 2012

Askartelua

Tykkään askarrella ja näperellä kaikkea pientä. Valitettavasti siihen on nykyään liian vähän aikaa. Mutta seuraava projekti ei ollut liian suuritöinen toteutettavaksi.

Olen jo pitkään ajatellut että Ässän karsinan oveen pitäisi saada liitutaulu, johon voisi aina päivittää muuttuneet väkirehut, loimitukset ym. Inhoan kaikkia epämääräisiä lippulappusia ja maalarinteippiin kirjoitettuja viestejä. Eivätkä karsinoiden ovetkaan ole kaikkien liimatahrujen koristamina kovinkaan mukavia katsella. Olisin tietysti voinut ostaa jostakin kirjakaupasta valmiin liitutaulun, mutta minusta vaan oli paljon kivempi tehdä se itse. Ja tuumasta toimeen.


Materiaaleiksi valitsin Tiimarin liitutaulumaalin sekä tavallisen 30x30cm kokoisen maalauspohjan. Hinta yhteensä noin 13 euroa. Liitutaulumaalilla voit maalata lähes mitä tahansa materiaalia: puuta, muovia, lasia, pahvia jne. Mitä tasaisempi pinta on, sen helpompi siihen on kirjoittaa ja pyyhkiä teksti pois. Maalauspohjan pinta on hieman röpeloinen, mutta tekstin saa pyyhittyä siitä hyvin pois. Ainoa asia mitä mietin on tallissa etenkin talvella oleva kosteus. Onneksi rahallinen tappio ei ole suuri, jos joutuisin tekemään uuden taulun myöhemmin. Sen ehkä tekisin ohuesta vanerista, jossa pintakin olisi tasaisempi. Ja uuteen versioon haluaisin maalata kehykset esimerkiksi harmaalla maalilla.

Maalaaminen kävi nopeasti. Maalasin pohjan kolme kertaa, vaikka kaksikin kertaa olisi ollut riittävä. Maali sai kuivua kaksi tuntia maalausten välillä ja oli täysin kuiva vuorokauden kuluttua.
Yläkulmiin tein porakoneella reiät ripustamista varten ja ohuella hopeatussilla viivat 5cm välein kirjoittamista helpottamaan.


Minusta tästä tuli varsin mainio. Hyvästi lippulappuset!

3 kommenttia:

  1. Älyttömän hieno! Tee meillekin :) Joulu on tulossa (vink vink) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voishan sitä askarrella. Onhan Brooke ollut kiltti ja lupaat ratsastaa hyvin Sökärissä? :)

      Poista
  2. Kokeillaanpa onnistuuko kommentointi nyt. Oot tehnyt kyllä hienon taulun. Hillallekin kelpais :)

    VastaaPoista