sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Volttiharjoitus

Kävin eilen katsomassa Jenny Erikssonin kouluvalmennuksia. Olipa kiva nähdä hyvää perustreeniä. Hevosten piti kulkea riittävästi eteenpäin, juoksematta kuitankaan alta, säilyttää rytmi ja kuunnella ratsastajan apua. Siis sitä helppoa ratsastusta, jossa kaikki näyttäisi tapahtuvan kuin itsestään. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty. Minusta oli myös kiva nähdä että valmennus oli juurikin perusratsastusta, ei mitään kikkakolmosia. Suoraan suoralla hevosella vähän uran sisäpuolella, hyvät kulmat ja kun hevonen on tehnyt hyvin annetaan sen vähän laukata rennommin eteenpäin ja avata kaulaa. Hevosellekin tulee olo, että olipas kivaa!
Yksi harjoitus jäi erityisesti mieleen, ja varmasti päätyy minunkin suosikkiharjoituksiini ensi kesänä. Harjoituksessa ratastetaan uralta puolikas voltti keskihalkaisijalle ja jatketaankin suoraan, jolloin tulee varmistettua että hevonen todella kuuntelee sisäpohjetta eikä käänny lopuvolttia sisäpohjetta vasten. Kun suora linja löytyy, voidaan kääntää puolikas voltti takaisin uralle. Yksin ratsastettaessa kannattaa ratsastaa suora ura kohti peiliä, jos vain mahdollista, niin pystyy vielä paremmin tarkastamaan suoruuden.

Ensin puolikas voltti uralta keskihalkaisijalle ja pätkä suoraan ja puolikas voltti takaisin uralle.

Harjoituksenhan voi tehdä kaikissa askellajeissa ja mitä paremmin hevonen reagoi sisäpohkeeseen sitä vähemmän tarvitaan kontrolliaskeleita suoraan puolikkaiden välillä, lopulta ihan muutama askel suoraan riittää.
Ensi viikolla luvassa Stellan treenit katsomosta käsin. Ja voi että himottaisi itselläkin päästä treenaamaan, olisi niin huippua. Mutta kaikki aikanaan!

2 kommenttia:

  1. otatko haasteen vastaan? :) http://catilinanelamaa.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

    VastaaPoista